Misiune

Dacă eşti interesat de ce se întâmplă pe acest blog, ar fi normal să ştii şi care este misiunea lui, ce îşi propune să facă şi ce să nu facă. Cred că ar fi de dorit să începem cu ce nu este acest blog:

1. Acest blog NU este portal de ştiri: sunt alte bloguri şi site-uri care se ocupă cu prezentarea ştirilor de ultimă oră.

2. Acest blog NU constituie un instrument de marketing: traficul este doar un mijloc de a atinge un scop, de care vom vorbi un pic mai jos.

3. Acest blog NU încurajează comentariile scurte (gen „felicitări, aveţi un blog foarte frumos!”, „interesant articol”, etc.), considerându-le neconstructive şi lipsite de relevanţă în dezbaterea subiectelor propuse.

4. Acest blog NU vizează în mod necesar actualitatea (în sensul că rareori vom scrie despre ce s-a întâmplat azi sau ieri, decât dacă are o relevanţă pentru un fenomen mai general).

5. Acest blog NU vrea să aibă doar comentatori care aprobă tot ce se scrie.

Ce îşi propune atunci să facă acest blog:

1. Să aducă în contact oameni care au ca pasiune înţelegerea lumii în care trăiesc. Cum nu putem adopta toate temele posibile, vom trata cu predilecţie politica şi societatea.

2. Am vrea ca autorii care contribuie cu articole pe acest blog să fie doar cei care propun o temă de discuţie, apoi ea să se dezvolte de la sine din comentariile voastre. Din acest motiv încurajăm comentariile ample, atunci când sunt relevante pentru temă şi determină un pas înainte în discuţie.

4. Ne propunem ca, pe termen lung, să realizăm o comunitate interesată de domeniile propuse, care să fie capabilă să înţeleagă probleme şi să ofere soluţii în această sferă de interes.

5. Ne-am bucura ca acesta să fie un prim pas în formarea unei culturi politice a românilor, o maturizare a electoratului nostru necesară implicit îmbunătăţirii clasei politice. Este un prim pas, dar este contribuţia pe care noi încercăm să o aducem comunităţii.

6. De multe ori veţi avea poate impresia că tratăm teme generale, vorbim mai degrabă de situaţii de principiu, mai puţin de fapte. Tindem să împărtăşim viziunea lui Platon asupra relaţiei dintre idei şi realitate. Tocmai de aceea, faptele reprezintă una dintre ultimele noastre resurse de analiză şi le vom folosi pentru a explica anumite tendinţe sau evoluţii pe care le sesizăm.

7. Ca o consecinţă a punctului anterior, deşi articolele propuse de noi au o structură cronologică şi din raţiuni tehnice nu pot fi organizate într-o formă mai prietenoasă, ele rămân la fel de relevante chiar dacă au fost scrise cu 1 săptămână în urmă, o lună, etc. Faptul că un articol datează de ceva vreme, contrar poate aşteptărilor, nu implică faptul că el nu mai poate/trebuie să fie comentat. Acolo unde consideraţi că puteţi aduce o contribuţie la înţelegerea mai bună a temei vă rugăm să comentaţi.

8. Acest blog se adresează celor cu răbdare. Multe dintre articole pot avea dimensiuni considerate exagerate pentru un blog clasic. Nu ne-am propus să facem economie de cuvinte, ci să înţelegem cât mai bine anumite fenomene şi situaţii.

8. Nu vă sfiiţi să contraziceţi, să combateţi idei sau moduri de interpretare, veniţi cu argumente. Multe dintre articolele noastre reprezintă o viziune personală, uneori corectă (mai degrabă aş folosi termenul „credibilă”), alteori nu. Evoluţia este rezultatul contradicţiilor. Schimbarea poate avea loc doar atunci când cineva zice: aşa nu e bine pentru că… Dacă aceeaşi persoană completează şi cu e ma bine aşa pentru că… este excelent. Dacă nu completează, nu înseamnă că nu avem de-a face cu o critică întemeiată. Faptul că o idee fost invalidată este pasul prim şi necesar pentru înlocuirea ei cu alta superioară.

În măsura în care rezonaţi cu misiunea acestui blog, vă propunem, cu mintea deschisă, să participaţi la discuţii pe temele propuse, să propuneţi teme noi care ar putea fi de interes, cu alte cuvinte, să încercăm împreună să facem un pas înainte în misiunea pe care ne-am propus-o.

FiftyFirst

One Response “Misiune” →
  1. Salve! M-am uitat prin tot blogul dupa o adresa de mail dar cum nu am gasit mi-am zis sa-ti las un comentariu aici cu speranta ca-l vei citi, pentru ca din cate observ blogul nu a mai fost actualizat de ceva vreme.
    Am lecturat o buna parte postarile tale si pot spune ca de cele mai multe ori am rezonat cu ideile si viziunea ta asupra situatiei politice si economice din Romania. Ca urmare, in numele meu si al colegilor, as dori sa te invit sa te alaturi grupului nostru: facebook.com/15octombrie
    Numai bine!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: