Legea tine cu Oprescu

Posted on 26 aprilie 2008 de

6Aceeasi lege care acum 2 zile ii interzicea lui Sorin Oprescu sa candideze, acum ii permite acest lucru. Asta a decis Curtea de Apel, ca urmare a contestatiei formulate de candidat. Cum a fost posibil ca aceeasi LEGE sa genereze doua vedicte contrarii in decursul a 3 zile? Conform Hotnews.ro: „Avocatii lui Sorin Oprescu au prezentat instantei date din ultimul anuar al Institutului National de Statistica, potrivit caruia in Capitala exista 1,5 milioane de romani cu drept de vot, si, in consecinta, cele 35 de mii de semnaturi valide adunate de Sorin Oprescu sunt suficiente pentru ca acesta sa poata candida”

Putem spune ca s-a solutionat o nedreptate? Foarte probabil. Justitia are ultimul cuvant de spus in aceasta privinta, ei impart dreptatea. Argumentul invocat de avocatii lui Oprescu pare valid. Cum poate fi interpretata aceasta decizie:

1. Ca o palma data adeptilor „teoriei conspiratiei”

2. Ca o dovada ca Justitia functioneaza in Romania, dupa cum declara si Doctorul (mergand pe incredere… incredere in Justitie)

3. Ca o dovada ca ceva nu functioneaza in BEM, deoarece decizia lor a fost invalidata de Curtea de apel

4. Vom avea o campanie electorala incinsa, castigatorul fiind inca incert

Vorbeam in articolul anterior, cu privire la aceasta chestiune, despre LEGE. In cazul nostru, se facea referire la articole de lege clare, pe marginea carora era greu sa faci interpretari. Se pare ca nu a fost chiar asa, de vreme ce institutii diferite au ajuns la solutii diferite. Recunosc, am fost poate furat de iluzia obiectivitatii. Iluzie…

Reclame
Posted in: Fără categorie